Råhet

Publicerad 05.03.2016 kl. 12:17
10092009(001)

Råheten ligger i luften. Molnen fastnar i hustaken. Ljuset är grådassigt, solen orkar inte riktigt idag. Bilavgaserna är en dimma i ansiktshöjd. Människorna kurar ihop sig i sig själva. Ingen ser dig i ögonen en dag som denna. Affärerna går dåligt, för köplusten vill inte riktigt infinna sig.

Det är sånt väder som uppmuntrar till cocooning-trender. Att tända ljus, krypa under pläden och titta på film hela dagen. Det är som gjort för Netflix.

Och ändå. Just de gångerna är det extra viktigt att ta sig ut. Gå en promenad. Träffa människor. Göra en ansträngning. 

Det lönar sig alltid. 

De gånger jag faller för frestelsen att hållas inne blir jag seg och tung i huvudet. Jag borde ju känna mig utvilad, men istället blir det tvärtom. Precis som när jag sover för länge. Huvudet blir tungt, tankarna långsamma.

Det jag behöver är syre.

Och kanske intryck. Men mest syre.

 

#Blogg100

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver?