En kort text om otålighet

Publicerad 03.03.2016 kl. 23:51
IMG_1341

Vintern är seg i år. Idag var det så där rått igen. Vinden var blötkall. Det är väntans tider. En övergångsfas. Det är lätt att tappa något i övergångarna. Att bara se framåt och inte komma ihåg just nu. Det är förståeligt. Ingen tycker om segvintern. I början är alla glada för omslaget, men sedan sätter ledan in. Eller otåligheten, beroende på person.

I det skedet har segvintern, seghösten och segvåren ingen chans. De kan sitta där med sina tvättade halsar.

Vi vill vidare.

Jag har läst sådana som påstår att det är vår nyfikenhet som har skapat oss.

Men kanske är det mer en fråga om otålighet. Att vilja vidare.

Vi ser just sista avsnittet av Narcos på Netflix. En bra serie. Just sån som man vill att tv-serier skall vara. Pablo Escobar är en man som inte kan sitta still. När han har allt vill han ha mer. Han är sinnebilden för den renodlade entreprenören. Som är beredd att gå hur långt som helst för att nå sitt mål. Och som aldrig kommer att nå det. Han var för otålig.

Men världen runt omkring, den väntar inte. Den finns där ett ögonblick, sedan är det ögonblicket borta, ersatta av ett nytt.

Den är förunderlig. Och svår att få syn på. Särskilt i en planerad tillvaro. För vi ser bara sant vi hinner se. Eller sånt vi vill se. I sådana rutor är det inte bara gud som är död. Också mystiken, fantasin. Kanske rentav kärleken. Sånt som tar plats, går långsamt, kräver fokus och uppoffringar.

Hur långt är du beredd att gå?

 

-johanni

#Blogg100

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver?