Strejk

Publicerad 01.03.2016 kl. 23:12
mysterious ways

Klockan är fem och arbetsdagen är över. Solen slösar sitt sken över staden när E stänger dörren till kontoret, släcker lamporna och går mot busshållplatsen.

Enligt reittiopas skall det komma en buss om 3 minuter, vilket är just lagom.

Vid hållplatsen står två män och väntar. Den ena har lite för tunna kläder (det drar kallt) och en vårkeps, vilket känns väl optimistiskt. Den andre är sportklädd. Ur väskans ena sida putar en sählyklubba fram. De verkar småprata, men tystnar när E kommer.

Hon undrar vad de diskuterat.

Ett par minuter senare har bussen ännu inte kommit.

En cyklist måste stanna tvärt då en liten hund, antagligen ännu en valp, snott iväg och hamnat på cykelbanan. Genom parken går ett helt gäng unga människor, kanske en skolklass?

Fyra minuter senare kommer hon på det. Det är strejk på den här linjen idag. Det kommer ingen buss. Hon tänker just vända sig om och berätta det för de två männen, men en av dem säger just samma sak.  Han står med näsan i mobilen och läser högt. De rycker på axlarna och går mot Kampen.

E får en plötslig ingivelse och går två kvarter hemåt. Sedan viker hon av åt höger och öppnar dörren. En nytt kafé har öppnat, och de har ännu öppningserbjudanden.

Glupskt tittar hon igenom menyn.

Han ser inte mannen två bord bort. Men hen har sett henne. Upprörd lägger han ifrån sig tidskriften han läst och gräver i fickan efter en penna. Detta, tänker han, är min chans.

 

Inlägg 1 i #Blogg100-utmaningen 2016.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver?