Familj

Publicerad 19.02.2016 kl. 23:27
Woodland Family

Jag tycker om min familj. Den är inte helt enkel, om man säger så. Men nånstans känner jag det där med att blod är tjockare än vatten, att det är sant. Med begreppet familj menar jag då inte bara de som är biologisk släkt. Man växer in i varandra, och en del vänner är närmare än många släktingar. Familj, det är såna som du delar ditt liv med. 

Familj, det är något som består. Ibland närmare, ibland mer på distans. I olika tider av livet är de olika nära och olika viktiga. De bästa sidorna av familj är att de accepterar dig som du är. De sämsta är att du inte blir av med dem, och de inte med dig. Att gräla med delar av sin familj är därför det värsta. För i en värld som är så full av utmaningar känns det ofta ism att det är du och jag mot världen. Du är i det sammanhanget min familj. Att bråka inbördes gör ont. Det är något på insidan av ditt pansar. Något som du därför har svårare att försvara dig mot.

Att ingå i familj är att ha makt, men att inte använda den. Att inse konsekvenserna och just därför låta bli.

Där finns också tryggheten att kunna gräla. Veta att banden håller, så länge båda parter håller sig till spelreglerna. Håller sig inom gränserna.

Även om jag tror och tänker att vi alla ytterst sett är ensamma på denna jord så är familj viktig. den gör dig till flera, och ställer gruppen sida vid sida med individen. Det är med tanke på familj som det blir lättare att lära sig osjälviskhet, glädjen av att dela. Att öva sig i att säga förlåt. Att våga be om hjälp. 

Familj erbjuder allt detta.

Därför tycker jag om den.

 

 

Johanni

Detta är en inlägg i #Temablogg52

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver?