Mind the gap

Publicerad 21.12.2015 kl. 23:08
Arsenal

Jag tittar på Premier league. Arsenal möter Manchester City hemma. De är tvåa respektive trea i tabellen, som för tillfället leds helt otippat av Leicester.

Det är spännande. Arsenal spelar bra, de är skärpta, har snabba kombinationer och kreativa idéer. City har haft problem på senare tid, och har det ofta mot Arsenal, åtminstone när de spelar på Arsenals hemmaplan.

Spelet böljar. City har bollinnehavet, antalet passningar och målförsök. En statistiker skulle säga att de verkar vinna. Men det är Arsenal som nätar först, ett riktigt snyggt mål. 

Då blir det fart på City som höjer spelet och pressen. Det hämmar sig, just några minuter före halvtid landar bollen i Citys mål igen.

Med två-noll i halvtid äter jag en bagel. Jag är lite för upprymd för att läsa, eller fokusera på något, så jag måste gå omkring i cirklar i köket. Fotboll gör det med mig. Jag går upp i varv, jag blir hyperfokuserad, det pirrar i skallen.

 

Andra halvlek jagar City. Arsenal spelar som om det vore noll-noll. Istället för att vänta ut City och kontra spelar de fullt uppåt. Det är en chansning. Den första kvarten har de två klara målchanser, men missar. Samtidigt lämnar de blottor för City att utjämna. En stund senare har Arsenal åter en chans att döda matchen, men tar den inte.

Med bara tio minuter kvar stiger så plötsligt Yaya fram och snärtar in bollen förbi Cech. Nu blir det spännande på allvar. 

Arsenal får panik, missar, sparkar bort bollar och släpper igenom City alldeles för enkelt. Kommentatorernas tonläge höjs. Det är nu det avgörs, säger de. Detta kan vara vändpunkten som leder till ligans slutresultat. Arsenal har en reell chans att ta hem pokalen.
Min puls stiger. Ska det här hålla?

Ja, det gör det. City lyckas inte samla tillräckligt med kraft i sina avslut, de har sprungit sig trötta. Efter närmare fem minuters tilläggstid kan jag pusta ut. Arsenal höll dem stången. Samtidigt har de släppt in ett enkelt mål och klarat sig med darr på ribban. Stundtals spelar de briljant. Stundtals är de sina egna värsta fiender. Marginalerna är små.

Med hjälp av vinsten ikväll rycker de närmare serieettan Leicester inför juluppehållet och lägger 4 poäng mellan sig och City.

Spelarna klappar om varandra på plan, Wenger ser lättad ut, och kommentatorn avslutar med att räkna upp poängställningen. Sedan säger han ”mind the gap”.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver?