Förväntetid

Publicerad 20.12.2015 kl. 23:06
Everybody's a Superhero

Jag tycker det borde börja kännas som jul snart. Men det gör det inte. Jag vet inte om det alla krig som pågår, om det är terrorattackerna, eller om det är det njugga samhällsklimatet som påverkar mig. Eller så är det avsaknaden av snö. Något saknas, så känns det.

Jag vet och förstår att när snön sen mångång kommer kommer jag att bli trött på den, rädd för halkan som följer i dess spår och full av längtan efter våren.

Kanske är det ett mänskligt tillstånd.

Att längta.

Här regnar det mest hela tiden, och regnet är ihärdigt. Som en lågintensiv intifada.

TV visar eskapistiska reklambilder från söderhavsöar, och det börjar verkligen kännas som om jag levde i en BladeRunner-värld.

Jag vill tro och hoppas att detta mer beror på en lång arbetsintensiv höst, att jag är trött helt enkelt.

Att vila.

Se på tv, dricka ett glas vin. Skriva julkort. Lyssna på Yle Ykkönen.

Krypa ner under filten och känna värmen.

Märka hur stressen rinner av mig. Som vatten.

Det kan ju vara att jag blivit äldre också. Att julen inte håller som koncept. 

Det är inte så mycket kommersialiseringen som stör mig. Jag trodde det, men jag tror inte längre det är så. Inte heller är det traditionernas tunga ok som tynger. Vi har faktiskt inte så många traditioner kring högtider, vi har kommit lätt undan. Vi är ganska fria att själva välja vad vi vill göra och i vems sällskap.

Alltså måste det vara något annat.

Jag har inga speciella förväntningar, så det handlar inte om att leva upp till en idealbild, eller försöka bräcka förra årets firande.

Så där är det ofta för mig. Jag vet vad något INTE är, men jag har svårare att säga vad det ÄR. Listan på saker jag inte gillar blir mycket lätt längre än listan på saker jag gillar.

Jag vet inte om det alltid har varit så, eller om jag har blivit grinigare med åren.

Det jag hoppas på är lite snö, vila, god mat, avsläppande stunder med så många i familjen som har lust att delta. Brädspel, jag skulle vilja spela både Alhambra och Carcassone. Det är en sak som jag gör för lite nuförtiden. Spelar brädspel.

Men nu ska det bli ändring på det!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver?